Thursday, 19 May 2011

Kuptimi i Depresionit


Te ndiheni keq kohe pas kohe eshte normale, eshte pjese e jetes. Por kur zbraztesia dhe deshprimi te mbajn per nje kohe te gjat dhe nuk largohen dot, mund te jete depresioni.  Me shume se vetep te deshpruarit e perkoheshem, renja ne depression e bent e veshtire qe nje individ te funksionoj dh eta gezoj jeten si dikur. 

Hobit dhe shoqeria nuk te interesojn sikur me pare, ju jeni te rraskapitur gjat ter kohes, vetem kalimin e nje dite e perjetoni ne menyre shume te keqe. Kur jeni ne depression, gjerat mund te ndjehen te pashpresa, por me ndihmen dhe mbeshtetjeni ju mund te ndiheni me mire. 


Hapat per te mbajtuar nje lidhje te shendoshe !


Per te mbajtur nje lidhje te shendetshme dhe te qendrueshme eshte me e veshtire se sa per te krijuar nje te tille. Perkushtimi dhe respekti eshte fjala kyqe e nje lidhje te shendetshme.  

Ju duhet te jeni te kujdeseshem dhe te keni nje qasje pozitive rreth lidhjes suaj. Megjithate me e lehte eshte te thuhet se sa te praktikohet. 

Por ne qofse keni nje qasje positive dhe te i ndjekni disa rregulla baze, atehere ju do to perballeni dhe pa problem ne mbatjen e mardhenieve te mira ne lidhjen tuaj!